logo indefra

Kennismaken?

Te bereiken via


T: 06 - 20 29 7681

E: info@indefra-coaching.nl

contact

Regressie- en reïncarnatie therapie


zingevingBij regressie- en reïncarnatietherapie gaan we ervan uit dat psychische en somatische klachten in het heden hun oorsprong kunnen hebben in onverwerkte ervaringen in het verleden.
Het doel van de therapie is het opsporen van deze ervaringen om deze alsnog te kunnen verwerken waardoor de klachten minderen of verdwijnen en er weer levensenergie kan vrijkomen.

 

Holistische Therapie

Een mens is het geheel van verschillende delen.
Het mentale, het lichamelijke, het emotionele deel en de ziel


Tijdens een traumatische gebeurtenis gebeurt het vaak dat één of meerdere delen worden afgesloten, omdat de gebeurtenis te overweldigend of te pijnlijk kan zijn. Dit gebeurt onbewust en het is een natuurlijk overlevingsmechanisme. Het afgesloten deel blijft echter wel onbewust aanwezig in ons systeem. Door een trigger in het nu kan het afgesloten deel wakker worden en zorgen voor symptomen, blokkades en problemen. Het afgesloten deel dient alsnog verwerkt te worden.

 
Welke klachten of problemen?


Problemen of klachten kan men ervaren op deze verschillende gebieden. Enkele voorbeelden:
Relatieproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, problemen gerelateerd aan werk, mishandeling, incest, angsten, depressies, allergieën, pijn, jeuk, lichamelijke ziekten, zoals reuma, auto-immuunziekten, burn-out.

Het lijstje is zeker niet compleet, als je er aan twijfelt of je probleem of klacht iets voor deze therapie is,
neem dan gerust contact op

 
Werkwijze

 • Kennismakingsgesprek
  Het doel van het kennismakingsgesprek is om kennis te maken en om duidelijk te krijgen waar je precies aan wilt werken. Dit gesprek kan zowel telefonisch als in de praktijk plaatsvinden en is geheel vrijblijvend.

 • Intake/ levensloop
  Aan de hand van vragen over je levensloop kan al duidelijk worden welke thematiek er speelt in je leven en kunnen er al bepaalde inzichten ontstaan. Een intakegesprek kan in de praktijk en duurt ongeveer 2 uur.
  Een intake kan ook door het beantwoorden van vragen die ik je stuur via de e-mail. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je aangeven wat je voorkeur heeft.

 • Sessie
  Een sessie begint eerst met een kort voorgesprek, ongeveer 15 minuten.
  Tijdens de herbeleving word je in een lichte trance gebracht, dit is geen hypnose.. Je ervaart dan het  “elliptisch bewustzijn”, waarbij je van jezelf bewust bent zowel in het heden als in het verleden. Dat is ook de bedoeling. Je gaat immers de ervaringen verwerken, onder begeleiding van de therapeut.
  Tijdens deze herbeleving word je alsnog bewust van het gedeelte dat je hebt afgesloten. Door hiervan bewust te worden of verbinding ermee te maken, zullen de storende effecten in het heden ontladen en geneutraliseerd worden.

relatieLevensfasen


Een trauma kan ontstaan zijn in verschillende levensfasen:

 • Het huidige leven;
 • Conceptie , zwangerschap of geboorte;
 • Vorig leven.

 


De focus van regressie- en reïncarnatietherapie is gericht op het oplossen van klachten
en problemen in het hier en nu.